Toiminta-alue

Tulostettava sivuSend by email

Tunturi-Lapin Kehitys ry on kolmen kunnan seutukuntaorganisaatio. Siihen kuuluvat Enontekiön, Kolarin ja Muonion kunnat.  Asukkaita toiminta-alueella on 8153 (31.12.2013).

Tunturi-Lapin Kehitys ry:n maantieteellinen sijainti kalotilla on keskeinen; sijaitseehan se Pohjoiskalotin keskipisteessä. Pohjoisessa alue rajoittuu EU:n ulkopuolella olevaan Norjaan ja lännessä Ruotsiin. Seutukuntana Tunturi-Lappi on yksi Suomen vetovoimaisimmista alueista. Vahvuuksiamme ovat maantieteellinen sijainti, turvallisuus, arktiset olosuhteet, vuodenaikojen vaihtelut, yritysten palvelutarjonta, harva asutus, hyvä ja edelleen kehittyvä infra sekä matkailun palvelutarjonta.

Tunturi-Lapin seutukunnan kehityksessä näkyy hyvin voimakas matkailun kehittäminen. Keskeisiä matkailukeskittymät ovat Ylläs, Olos, Pallas, Hetta sekä Kilpisjärvi. Kolmea kuntaa luontevasti yhdistävässä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa vierailijoita on vuosittain yli 400 000. Talvimatkailu alueella on runsasta, mutta myös lumettoman ajan tarjonta vahvistuu koko ajan mm. tapahtumajärjestämisen keinoin. Paikallistaloudessa metsä- ja porotalous sekä ovat myös merkittävässä roolissa. Biotaloudesta haetaan mahdollisuuksia hyödyntää luonnosta saatavia uusiutuvia materiaaleja sekä kehittää ja ottaa käyttöön niihin liittyviä innovaatioita ja teknologioita.